Aktuális akcióink

A hazai az igazi!

Megbízható, hazai termelők gondos keze által termelt zöldségeink között az egész család megtalálja a kedvencét. Keresd a friss, vitamindús zöldségtermékeinket az alábbi áruházláncokban


 • Érvényes:
  2021.09.23-2021.09.29

  Étkezési fehér paprika (5 db / csomag)

 • Érvényes:
  2021.09.23-2021.09.29
  Étkezési fehér paprika (kg)

 • Érvényes:
  2021.09.27-2021.09.29

  Kígyóuborka (db)

 • Érvényes:
  2021.09.23-2021.09.29
  Hegyes erős paprika (db)

 • Érvényes:
  2021.09.23-2021.09.29
  Fürtös paradicsom (kg)

TV paprika

Az étkezési paprika, vagy más néven TV paprika bizonyára ismerős a hagyományos ízek kedvelőinek. Vékony, roppanós héj, rendkívül zamatos, fűszeres íz, intenzív paprika illat ─ ezen fő fogyasztási-élvezeti értékekkel lehet legjobban jellemezni paprikáinkat. Nagyon jelentős C-vitamin forrás, továbbá jelentős A-vitamin, kalcium-, foszfor-, kálium- és vastartalma. C-vitamin tartalmának és fertőtlenítő hatásának köszönhetően segít a betegségek megelőzésében. Frissen fogyasztva őrzi meg leginkább vitamintartalmát és jellegzetes zamatát, de tökéletes hozzávalója a hagyományos magyar ételeknek is, akár töltött paprikaként, akár lecsóként legyen elkészítve. 

Tudod-e? Európába Kolumbusz Kristóf orvosa, Diego Alvarez Chanca hozta be 1494-ben. Szent-Györgyi Albert magyar orvos és kutató paprikából vont ki C-vitamint, amelyért 1937-ben Nobel-díjat kapott. 


Hegyes erős paprika

Kínálatunkban a csípős ízek kedvelői is megtalálják a számításukat. Egy-két karika a hegyes erős paprikánkból, és garantáltan tüzes lesz a hangulat! A többi paprikaféléhez hasonlóan jelentős C-vitamin forrás, csípősségét a kapszaicin elnevezésű vegyület okozza, amely más mértékben ugyan, de minden paprikában megtalálható. Sok vizet, és kevés kalóriát tartalmaz, fogyasztása jó hatással van a vérkeringésre. Kiválóan lehet vele ételeket ízesíteni, de nyersen fogyasztva, szendvicsekbe is ajánljuk. A magyaros ételek elengedhetetlen fűszere. 

Tudod-e?  A paprikafélék csípősségét a Scoville-skálán mérik. Az általunk termelt hegyes erős paprikák Scoville-skála szerint a 2500- 5000 közötti csípősségi értékkel rendelkeznek, ez a skála azonban a 2 200 000 értéket is elérheti, amellyel a világ legerősebb paprikája, a Carolina Reaper rendelkezik. Csak bátraknak ajánljuk!


Fürtös paradicsom

Tökéletes alapanyagai a vacsoráknak, a paradicsomos húsoknak és tésztáknak, de grillezve és folyadék formájában is rabul ejti az ember szívét. Jelentős mennyiségben tartalmaz C-vitamint, továbbá A-, B- és K-vitamint, karotint, kalciumot, magnéziumot és mangánt. Magas ásványi anyag tartalmának köszönhetően immunerősítő hatású, segíti az emésztést. Vértisztító hatású, C-vitamin tartalma pedig stresszcsökkentő hatású és hatékony a gyulladásokkal szemben is. Érdekesség, hogy a többi zöldséggel-gyümölccsel ellentétben, tápértéke főzve magasabb, mint nyersen fogyasztva.

Tudod-e?  A paradicsom piros színét a karotinoidok családjába tartozó likopin festékanyag adja, amely antioxidáns hatású. Fogyasztása tisztítja az arcbőrt és véd az UV-sugárzással szemben. A bőr idő előtti öregedése elleni küzdelemben is hatásos lehet, így a kozmetikai ipar előszeretettel alkalmazza alapanyagként. 


Snack paradicsomfélék

A bogyóba zárt napfény. A gondosan válogatott, tűzpiros bogyók minden falatjában érezhető a napfény gondoskodása. Apró, különlegesen édes paradicsomainkat egy harapással elfogyaszthatod, és biztosan nem fogsz csalódni – ízletes és lédús karaktere a gyümölcsöket idézi. Büntetlenül fogyaszthatod a zamatos bogyókat, hiszen kész vitaminbomba, ami jótékonyan támogatja az egész család egészségét. Nyári hőségben kiváló szomjoltó, mivel biológiailag tiszta vizet tartalmaz. A gyerekek kedvence, pont egy falatnyi egészség! 

Tudod-e?  A paradicsom nem csak piros színben pompázhat, fajtájától függően sárga, narancssárga is lehet, de még lila és fekete színű bogyókkal is találkozhatsz!


Kígyóuborka

Egy igazi klasszikus, ami bármely szendvicset fel tud dobni! A hazai, napsütötte vidékről származó kígyóuborka nem csak finom, de egészséges is. Rendkívül magas a C-, és A-vitamin tartalma, de jelentős mennyiségben tartalmaz ásványi anyagokat is. Kívül-belül orvosság: egy-egy szeletet a szemhéjadra helyezve csökken a szem duzzanata és gyulladása. Próbáld ki egy hűsítő smootie-ként, vagy klasszikus uborkasalátának, de akár meg is grillezheted! Nem fogsz csalódni!

Tudod-e? A legtöbb C-vitamin a héjában található, így érdemes héjastól fogyasztani.