Padlizsános-cukkinis lecsó tojással, kolbásszal

Hozzávalók 4 személyre

  • 3 ek napraforgó olaj
  • 3 közepes fej vöröshagyma (felkockázva)
  • 3 gerezd duci fokhagyma (finomra vágva)
  • 3 ek házi fűszerpaprika
  • 3 db kisebb padlizsán (felkockázva)
  • 3 db zsenge, sárga cukkini (felkockázva)
  • 18 közepes db tv paprika (vékonyan felkarikázva)
  • 10 db paradicsom (hámozott, felkockázva)
  • 2 közepes db piros kaliforniai paprika
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • őrölt kömény 
  • 8 db tojás
  • 1 szál keményebb parasztkolbász

A padlizsánokat mossuk, két végét levágjuk, felkockázzuk, lesózzuk, legalább 30 percig állni hagyjuk benne. A cukkinit mossuk, két végét levágjuk, felkockázzuk. A zöldpaprikát kicsumázzuk, vékonyan felkarikázzuk. A paradicsomokat hámozzuk, felvágjuk nagyobb darabokra. A hagymákat pucoljuk, daraboljuk. A tojásokat egy tálban felverjük. A parasztkolbászt felkarikázzuk. Olajon a hagymákat kevés sóval fedő alatt megpároljuk, közben őrölt köménnyel ízesítjük. Beletesszük a kolbászkarikákat és kicsit pároljuk, hogy kioldódjon a zsírja. Lehúzzuk a tűzről és beletesszük a pirospaprikát, sót és a borsot. Ezután hozzárakjuk a zöldségeket: a zöldpaprikát, a paradicsomot, a cukkinit, a kaliforniai paprikát, a lecsöpögtetett padlizsánkockákat, majd a tűzre visszatéve, kis lángon, fedő alatt készre pároljuk, kb. 30 perc alatt. Közben kóstoljuk, szükség szerint ízesítjük, és ha minden puha és finom, a felvert tojásokat ráöntve, elkeverjük, készre sütjük a tojást rajta, keverés mellett.