Ledó Ferenc

Webhely URL:: http://www.delkertesz.hu

Tájékoztató a duális képzésről

Kategória: Hírek

Délalföldi Kertészek Szövetkezete céljai a hazai agrár felsőoktatás duális képzésében

A Délalföldi Kertészek Szövetkezete az elsők között kezdte meg tevékenységét a duális agrárfelsőoktatás képzési formában. Az évente bővülő képzés kialakítása a DélKerTÉSZ munkatársainak, termelőinek meggyőződését tükrözi: az elméleti és gyakorlati ismeretek együtt biztosítják az ágazat megfelelő szakember pótlását, a korszerű ismeretek birtokában a fejlődési lehetőséget.

A cég felsőfokú szakember igényét a duális képzés keretein belül szeretné közép- és hosszútávon biztosítani. Mint a legnagyobb hazai zöldség- gyümölcs termelői szövetkezet fontosnak tartja, hogy az itt felhalmozódott tapasztalatot a duális képzésben résztvevő fiataloknak is átadja ezzel is erősítve szakma iránti elkötelezettségüket. A DélKerTÉSZ a duális képzésben folytatott tevékenységével példát is szeretne adni a többi kertészeti vállalkozásnak. A cég vezetőségének meggyőződése, hogy ez a képzési forma nagyban segíti a hazai kertészeti ágazat fejlődését és az itt végzett hallgatók ebben tevékenyen részt fognak vállalni.

A DélKerTÉSZ jelenleg két felsőoktatási intézet, a Neumann János Egyetem Kertészeti Kara (Kecskemét) és a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara (Hódmezővásárhely) duális hallgatóit fogadja.

A képzés során a DélKerTÉSZ biztosítja a gyakorlati hátteret a hallgatók számára 7 féléven keresztül. A képzésre a megfelelő hallgatókat a DélKerTÉSZ választja ki, akikkel 3,5 évre foglalkoztatási szerződést köt. A gyakorlatorientált képzés a kertészmérnöki alapszakhoz (NJEKK) és a mezőgazdasági mérnök alapszakhoz (SZTEMK) kapcsolódik. A szükséges elméleti ismereteket a hallgatók a szokásos tanrendben az egyetemen sajátítják el.

Milyen speciális területekről adnak kiemelkedő, naprakész tudást a DélKerTÉSZ munkatársai?

Elsősorban a hajtatott és szántóföldi zöldségtermesztés technológiai ismereteiről, a palántanevelés, integrált növényvédelem, biológiai növényvédelem gyakorlatáról, az áruforgalmazáshoz tartozó kérdésekről, mint csomagolás, árukezelés, tárolás, nyomon követés, minőségbiztosítás. E mellett a kertészeti vállalattan, munkaszervezés, gazdaságirányítás, bel- és külkereskedelem, marketing mindennapi kérdéseiről. Lehetőség van megismerni a szaktanácsadói munkát, bekapcsolódni a tész innovatív projektjeibe. A cégnél rendezett rendszeres szakmai képzések, bemutatók, termelői kísérletek a korszerű tudást képviselik és lehetőséget adnak a hallgatóknak diplomamunka témaválasztásra.

A DélkerTÉSZ a legjobban teljesítő duális hallgatóinak további szakmai fejlődését is támogatni kívánja.
Várjuk azokat az érettségiző vagy középiskolát végzett fiatalokat, akik szívesen részt vennének a duális jellegű kertész- és mezőgazdasági mérnökképzésben.

A következő induló duális képzésről tájékoztatást ad:

Ledóné dr. Darázsi Hajnalka,
duálisképzés referens,
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Jelentkezni személyes elbeszélgetésre a mellékelt jelentkezési lap kitöltésével lehet.

Jelentkezési lap letöltése Word formátumban

Jelentkezési lap letöltése PDF formátumban

 

Bővebben...

ElhelyezkedésVegye fel velünk a kapcsolatot

 

Kapcsolat

Információ

GPS: Long:20.274286 Lat:46.657667

Cím

Délalföldi Kertészek Szövetkezete
Szarvasi út 3/b
6600 Szentes

Google térkép