Hátszín steak koktélparadicsomos, pestós salsával

Hátszín steak koktélparadicsomos, pestós salsával

2020. szeptember 23.

A steaksütés nem egy nagy ördöngösség, viszont ha megtanuljátok, hogyan kell jól csinálni, a barátok nem fognak leszállni rólatok, és minden összejövetelen csak erre fognak emlékezni. Mutatjuk, hogyan készül!

A szoba-hőmérsékletű húst sózzuk, borsozzuk, és az olajon mindkét oldalát 2-3 perc alatt magas hőmérsékleten körbepirítjuk. Amikor megfordítjuk a húst, rádobjuk megroppantott fokhagymát, a rozmaringot és a vajat, és amíg a másik oldala meg nem pirul, locsolgatjuk a vajjal. Ezután 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük 10 percre. Ha megsült, kiszedjük, lefedjük egy alufóliával, és 10 percet hagyjuk állni.

A salátához a lila hagymát vékonyra szeleteljük, összekeverjük a balzsamecettel, az olívaolajjal, sóval, borssal, és hagyjuk állni, amíg el nem készül a többi. 

Közben a salsához megcsináljuk a pesztót: a paradicsom kivételével az összes hozzávalót egy aprítógépben lezúzzuk, majd összekeverjük az apróra vágott paradicsommal. 

A salátához a paradicsomot kb. 2 cm vastag karikákra vágjuk, és egy enyhén kiolajozott grillserpenyőben megsütjük annyira, hogy egy kis színt kapjon. 

 Forrás: Street Kitchen Link

Cookie / Süti tájékoztató
Oldalunkon cookie-kat használunk a jobb működésért, amelyekről további információkat az Adatkezelési tájékoztatónkban talál.
Elfogadom