Kápiával töltött kápiapaprika

Kápiával töltött kápiapaprika

2020. augusztus 21.

Az apróra vágott kápiát és a rizst kevés olajon lepirítjuk, majd felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel, és fedő alatt készre pároljuk. Amikor elkészült, hozzáadjuk az apróra vágott koriandert, belefacsarjuk egy lime levét, sózzuk, borsozzuk, és kevés vajjal fejezzük be.

A szósz összetevőit összekeverjük, ha szükséges, állítunk az ízeken.

A töltelékhez az apróra vágott hagymát és fokhagymát megdinszteljük az olajon, hozzáadjuk a húst, körbepirítjuk, majd így teszünk a kápiával, a paradicsompürével és a felezett, szétnyomott koktélparadicsommal is. Amikor kész, akár a tűzön, akár kiszedve egy edénybe fűszerezzük: hozzáadjuk a felaprított zöldfűszereket, a szárított fűszereket, sózzuk, borsozzuk, végül a lime levét is ráfacsarjuk, majd alaposan elkeverjük.

A tölteni való kápiákat hosszában kettévágjuk, belsejüket eltávolítjuk, és belehalmozzuk a húsos-paprikás tölteléket, végül gouda sajtot reszelünk rá, és közepes lángon meggrillezzük, olyan 5-8 percig, míg a sajt meg nem olvad.

Egy tányérra szedünk a rizsből, mellé a szószból, és ráfektetjük a töltött paprikákat. Apróra vágott kápiával és zöldfűszerrel díszítjük. 

 Forrás: Street Kitchen Link

Cookie / Süti tájékoztató
Oldalunkon cookie-kat használunk a jobb működésért, amelyekről további információkat az Adatkezelési tájékoztatónkban talál.
Elfogadom