Lecsós csirke, ahogy Zé készíti

Lecsós csirke, ahogy Zé készíti

2020. szeptember 11.

A csirkemelleket hosszában félbevágjuk, sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval megszórjuk. Felhevítünk egy fémnyelű serpenyőt, hogy később a sütőbe tehessük, egy kis mosogatást megspórolandó. Olajon aranybarnára pirítjuk csirkemelleket, percenként forgatva 90%-osra készítjük őket. Ezután félretesszük, a serpenyőt pedig a lecsó elkészítéséhez használjuk.

A paprikákat először kicsumázzuk, nagyobb darabokra vágjuk, és lepirítjuk. Mikor szép barnára pirultak, a hegyes erősből klasszikus karikákat vágunk, és ezt is mellédobjuk és átpirítjuk. A hagymát finomra vágjuk, ezzel is átpörgetjük a paprikákat, majd egy kis kolbászt is teszünk bele az íze kedvéért. Hozzáadunk 2 vékonyra szeletelt fokhagymát és a karikákra vágott paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk egy csipet köménnyel, majorannával és pirospaprikával. Kicsit melegítjük, majd hozzáadjuk a tejszínt, és visszarakjuk bele a húsokat, befedjük a lecsóval és három perces rotyogtatás után 160 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük.

 Forrás: Street Kitchen Link

Cookie / Süti tájékoztató
Oldalunkon cookie-kat használunk a jobb működésért, amelyekről további információkat az Adatkezelési tájékoztatónkban talál.
Elfogadom