Egy főzőedényben 50 ml olívaolajat hevítünk, és megdinszteljük rajta a finomra vágott hagymát. A kis paradicsomokat félbevágjuk, majd a hagymára dobjuk, és addig pirítgatjuk kevegertve, míg össze nem esnek, ezután elkezdjük elpárologtatni a nedvességtartalmát.
Mikor már szaftosabb, szószosabb a paradicsom, egy gerezd fokhagymát vékonyan felszeletelünk, majd a kés hegyét használva krémesre préseljük, így intenzív fokhagymaízt viszünk a levesünkbe, de nem találunk majd benne egész fokhagymadarabokat. Ezután sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a rozmaringot, és további ízesítés gyanánt belereszeljük a parmezán kb. egyharmadát. Ha van otthon megmaradt parmezánhéjatok, ilyenkor ezt is érdemes beledobni.
Olaszos paradicsomleves
Ekkora már jól összesűrűsödött a paradicsomragunk, úgyhogy fél liter vízzel felöntjük, és 10 percig rotyogtatjuk. Ezután beleszórunk két marék farfalle tésztát levesbetét gyanánt, és ízesítjük lehetőség szerint egy kis friss bazsalikommal. A tésztát puhára főzzük a levesben, majd ha kell, utánaízesítünk cukorral, sóval, borssal, és itt egy újabb adag parmezánt reszelünk bele. Belekeverünk kb. 30 ml olívaolajat, és jó adag reszelt parmezánnal már tálalhatjuk is.
Forrás: Street Kitchen Link